Menu Domu Weselnego Inez
Zupy
- Rosół z makaronem
- Rosół brodo
- Rosół wołowy z kołdunami
- Barszcz czerwony z uszkami
- Barszcz czerwony z krokietem
- Barszcz czerwony z kołdunami
- Barszcz czerwony z pasztecikiem
- Buef Strogonoff
- Zupa gulaszowa
- Flaki wołowe
- Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
- Krem z pomidorów
- Krem brokułowy
- Krem z białych warzyw z grzankami
- Krem z borowików z łazankami
- Żurek staropolski z jajkiem i kiełbasą
- Żurek z chrzanem
- Zupa serowa z mięsem mielonym i pieczarkami
- Zupa szczawiowa z jajkiem
- Zupa jajeczna z wędzonką
- Zupa z białej kapusty z chrzanem
- Zupa jajeczna
- Zupa grzybowa z groszkiem ptysiowym
- Zupa rybna
Dania z wieprzowiny
- Karadżordża
- Kotlet duński
- Żeberka w sosie własnym
- Karkówka w sosie własnym
- Karkówka w warzywach
- Karkówka w sosie pieczeniowym
- Karkówka w sosie myśliwskim
- Karkówka w sosie hawajskim
- Kotlet szwajcarski
- Stek z cebulką
- Schab a la pizza
- Schab na dziko
- Schab faszerowany – panierowany
- Schab pod pierzynką
- Schab w sosie chrzanowym
- Polędwiczki w sosie borowikowym
- Polędwiczki wieprzowe nadziewane porami w sosie porowo – pieczarkowym
- Bryzol wieprzowy z pieczarkami
- Golonka z kapustą zasmażaną
- Zraziki wieprzowe z pieczarką I słoniną
- Jaskółcze gniazda
- Szaszłyki wieprzowe
- Pulpeciki wieprzowe w sosie
- Żeberka w warzywach
- Żeberka w sosie “BA”
- Biała kiełbasa zapiekana
- Kotlety chrzanowe
- Zraziki z polędwiczek w sosie własnym
- Zawijaniec mięsno – warzywny
- Zwijki z pieczarka i cebulką
- Zwijki z ananasem, serem i musztardą
- Rolada z mięsa mielonego, z pieczarkami i cebulką
- Pieczeń z szynki w sosie chrzanowym
- Golonka pieczona z sosem chrzanowym
- Klops wieprzowy w sosie smietanowo – cebulowym
- Kotlet schabowy po chłopsku
- Kotlet schabowy faszerowany pieczarką
- Kotlet schabowy faszerowany serem i ogórkiem
Przekąski na zimno
- Tymbaliki drobiowe
- Sandacz w galarecie
- Półmisek pieczystych
- Ozorki cielęce w galarecie
- Jajo molle
- Jaja z łososiem w galarecie
- Tatar wołowy
- Tatar z łososia
- Śledź w oleju
- Śledź w śmietanie
- Śledź po kaszubsku
- Roladki z szynki z sosem chrzanowym w galarecie
- Galantyna drobiowa w galarecie
- Półmisek pieczystych (karkówka ze śliwką/schab z morelą/polędwiczki wieprzowe z figą)
- Jajka faszerowane
- Jajka faszerowane + ćwikła z chrzanem
- Mozzarella z pomidorem I sosem winegret
- Rolmopsy ze śledzia z octu
- Różyczki z łososia w brandy
- Pstrą w galarecie
- Szczupak w galarecie
- Rolada z łososia z serkiem mascarpone
- Boczek pieczony faszerowany
- Pieczony schab z sosem chrzanowym
- Polędwiczki faszerowane warzywami
- Rolada z kurczaka faszerowana żurawiną
- Rolada boczkowa w galarecie
- Schab ze śliwka w galarecie
- Roladki szpinakowe z łososiem
- Łosoś w warzywach
- Łosoś wędzony z cytrynką
- Gondola mięs pieczonych , pasztety
- Pasztet z żurawiną
- Ozory w galarecie
- Szynka wieprzowa z ćwikłą i chrzanem
- Tartinki
- Kanapki bankietowe
- Koreczki
Dodatkowe atrakcje
- Stół wiejski
- Pieczone prosię
- Barek + profesjonalna obsług barmańska
- Fontanna czekoladowa
Dania z wołowiny
- Boeuf Strogonow
- Zrazy wołowe staropolskie
- Bryzol z polędwicy wołowej
Dania z cielęciny
- Sznycel cielęcy z pieczarką
- Sztuka mięsa z cielęciny w sosie własnym
- Bitki cielęce w warzywach
Dania z ryb
- Sola w sosie porowym
- Dorsz w sosie cytrynowym
- Dorsz pieczony w ziołach
- Łosoś pieczony w warzywach
- Ryba miruna po grecku
- Maślana w sosie rodzynkowym
- Ryba w panierce chrzanowej
- Ryba w sosie polskim
- Ryba panga smażona w sosie koperkowym
- Kotlety rybne
- Pulpeciki rybne w sosie koperkowym
- Dzwonki karpia smażone na maśle
- Filet z ryby w cieście naleśnikowym
- Filet z sandacza na salsie pomidorowej
- Sum w warzywach na klarowanym maśle
- Ślimaki rybne w sosie porowym
- Ryba po japońsku
Pozostałe dania na ciepło
- Kotlety z jajek
- Placki ziemniaczane z niespodzianką
- Bigos staropolski
- Paszteciki z kapustą
- Paszteciki z pieczarkami
- Paszteciki z mięsem
- Krokiety z pieczarką i cebulą
- Krokiety ze szpinakiem
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Pierogi z serem
- Pierogi ruskie
- Pierogi ze szpinak
- Kapusta zasmażana z warzywami
- Kapusta z grochem
- Gołąbki z kaszy
Sałatki
- Sałatka żydowska
- Sałatka hawajska w ananasach
- Sałatka z tuńczyka
- Sałatka grecka
- Sałatka rosyjska
- Sałatka jarzynowa
- Sałatka sezonowa
- Sałatka “Kebab”
- Sałatka z marchwi
- Sałatka śledziowa
- Sałatka krabowa
- Sałatka z porów z jajkiem na twardo
- Sałatka z makaronu ryżowego z kurczakiem
- Sałatka Caprese
- Sałatka makaronowa
Surówki
- Surówka z kapusty białej
- Surówka z kapusty czerwonej
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Surówka z kapusty kiszonej
Dodatki
- Frytki
- Kasza gryczana prażona z warzywami
- Pure ziemniaczane (różne kolory: czerwony, zielony z makiem)
- Ziemniaki drążone
- Ryż z szafranem
- Ziemniaki pieczone
- Warzywa kwaśne
- Kluski śląskie
- Szarpańce ziemniaczane
- Marchewka mini na maśle
- Buraczki zasmażane
- Młoda kapusta gotowana z koperkiem
- Fasolka szparagowa na maśle z bułeczką
- Kulki ziemniaczane
Dania z drobiu
- De volaille
- Pierś słoneczna
- Chicken Parmesan
- Pierś z mozzarellą w płatkach kukurydzianych
- Udka faszerowane (warzywami i kaszą; mięsem, śliwka kalifornijską w otulinie bekonowej)
- Polędwiczki KFC
- Skrzydełka KFC
- Skrzydełka faszerowane
- Roladki drobiowe w sosie Martini
- Roladki drobiowe w sosie słodko-kwaśnym
- Roladki z kurczaka faszerowane szpinakiem w złocistej panierce
- Udko a la golonka
- Pierś ptasi chrust
- Szaszłyk drobiowy
- Pierś z indyka w złocistej panierce
- Gołąbki drobiowe w miodzie
- Chrupiące udka
- Schabowe z piersi pikantne
- Rolada z kurczaka ze szpinakiem
- Pałka faszerowana